Laptop műhely

LapTop, Notebook javítás gyorsan, olcsón, garanciával

Software, hardware, bővítés, konfigurációk

Hardware javítása, bővítése:

Laptop kijelző javítása

A laptop kijelzője a laptop egyik legérzékenyebb és legkönnyebben sérülő része, általában nem is lehet javítani, csak kicserélni. Érzékeny mechanikai, idegen tárgy okozta sérülésekre, leejtésre, folyadékra, az elektromos hálózat feszültségingadozására, illetve saját magától is meghibásodhat, becsíkozódhat. Alkatrészcserével gyors a javítás és ismét új a laptopja, sőt! friss, élettel teli színeket fog látni. A becsíkozódás hibajelenség hosszú távú használatnál káros lehet a szemre, amikor ezt észleli vigye készülékét notebook szervizbe,

Laptop akkumulátor vizsgálata

Az akkumulátor élettartama töltési szokásainkkal kitolható. Jó és megfizetődő tanácsunk, hogy a használatbavétele előtt olvassa el a használati útmutatót. Egy átlagos használatban lévő laptop akkumulátora 2-3 év alatt teljesen elhasználódik, kapacitása csökken. Laptop szervizünkben új (gyári) és utángyártott új laptop akkumulátort vásárolhat, használati tanácsadással egybekötve, hogy Ön zökkenőmentesen tudja laptopját tovább használni.

Laptop adapter ill. töltő probléma

A laptop adapter az üzemszerű mindennapi használat során is meghibásodhat, pl. hálózati feszültségingadozástól, vagy megtörhet a kábele vagy folyadékba eshet, ill. mechanikai sérülés esetén is tönkre mehet. Új (gyári) és új utángyártott adaptert is ajánlunk, de vannak használt gyári töltőink is. A notebook töltő javítását általában nem vállaljuk és nem is javasoljuk, mert szakszerűen nem javíthatóak, hosszú távon így nem üzembiztosak.

Notebook túlmelegedése, hűtési problémák okozta meghibásodások

A laptop hűtő rendszere bizonyos időközönként tisztítást és karbantartást igényel, melyet laptop szervizünkben elvégzünk. Amennyiben ezt a tisztítást 3-6 havonta nem végzik el, a hűtő egység elkoszolódása miatt a hűtő ventilátor tönkre mehet, és általában egy idő után tönkre is megy. Notebook szervizünkben vállaljuk a megelőző, karbantartó tisztítást illetve szükség esetén a laptop hűtő ventilátorának cseréjét.

Merevlemez és memória cseréje

Hardware pl. a merevlemez, melynek cseréje lehet egyszerű és gyors. A gyártók akár típusonként is különböző megoldásokat alkalmaznak a HDD, illetve memória cseréjéhez. Laptop szervizünkben ügyelünk arra, hogy a notebookok felületét ne karcoljuk össze, ezért az asztalt mindig letakarítjuk egy puha anyagdarabbal. A notebook alján látható ajtócska csavarját  óvatosan csavarozzuk ki, pattintjuk ki, vagy húzzuk felfelé, hogy a burkolatot ne sértsük meg. Kihúzzuk a merevlemezt a fogófülével együtt, majd egyszerűen a helyére helyezzük az újat. Az új merevlemezről minden esetben leszedjük a porvédő gumicsíkot. Ezután telepítjük újra az operációs rendszert.

Szoftverek telepítését, optimalizálását is vállaljuk